Членовете на Комитета за наблюдение дискутираха одобряването на пакета от документи за обявяване на третата покана за набиране на проектни предложения по три оси. Ос-1 „Добре свързан регион“, Ос-2 „Зелен регион“ и Ос-3 „Безопасен регион“.

Предварителното предложение на Областна администрация - Враца, което беше представено от Димитър Гъндев, се прие без забележки отприсъстващите членове на Комитета - 19 от румънска и 17 от българска страна. То касае разширяване на обхвата и възможностите за кандидатстване чрез включването на индикативните дейности по Ос-2 „Зелен регион“ за модернизиране и реконструкция на културната инфраструктура и популяризиране на културни паметници, както и изготвяне на съвместни туристически продукти и услуги, базирани на природното и културно наследство.

По време на заседанието бяха приети 7 решения и беше обявена инициативата на Европейската комисия, презентирана от Натали Вершелде, насочена към млади хора от 18-30 години, която е публикувана в интернет на: https://www.interregyouth.com/