© pixabay.com

Израелският министър-председател Бенямин Нетаняху посети производствената площадка на компанията в Реховот в сряда и опита иновативния продукт, съобщиха от кабинета на премиера.

Според информацията, Stakeholder Foods произвежда истински месни продукти в лабораторна среда, без да се колят животни.

"Днес компанията започна да използва 3D принтер, за да произведе за първи път в света риба. Министър-председателят опита лабораторно произведените риба и месо и инспектира различните принтери", се казва в съобщението.

По време на посещението си в производствената база Нетаняху подчерта, че "в световен мащаб се извършва революция в производството на хранителните продукти за хората и Израел е световен лидер в изследванията и бизнеса с алтернативни протеини", отбелязаха от офиса. Премиерът заяви, че израелското правителство работи за подпомагане на компаниите да напредват и да поддържат и развиват технологичното си лидерство.

"Днес ядохме риба, произведена без риба, месо, произведено без крави. Това е революция. Израел е световен лидер в областта на алтернативните протеини и ние ще се погрижим той да продължи да играе водеща роля. Скоро ще има нови разрешителни [за производство на такива продукти] и нови висоти, които ще променят света", каза Нетаняху.

Източник: dariknews.bg