На нападнатия с юмручния удар му се наложило да потърси стоматологична помощ и той внесъл в Районния съд искова молба, предявявайки граждански иск за 3 500 лв. за претърпените от него имуществени вреди. Колко е платил за новите си зъби не се разбра от делото, но стана ясно, че съдът определи тази сума да е с 1000 лв. по-малка.

Съдът наложи на подсъдимия да заплати на гражданския ищец и на частен обвинител още 800 лв. разноски за адвокатско възнаграждение. Н. Т. беше осъден да заплати в полза на държавата по сметка на Районен съд - Враца 630 лв. разноски по делото и 351.96 лв. държавна такса върху уважения граждански иск. По сметка на Областната дирекция на МВР - Враца подсъдимият е осъден да плати 300 лв.

Освен тези разходи от над 10 880 лв., на мъжа с боксьорския юмрук ще му се наложи да се явява два пъти седмично пред пробационен служител в продължение на осем месеца, тъй като съдът го осъди на пробация.

Причината за опита да нанесе нокаут е твърде деликатна и лична, затова не я съобщаваме, но всеки ще се запита не е ли "Шерше ла фам". Може и да е така, но в случая е важен изводът. А той е: каквато и да е причината за гнева и яростта ни, да не ползваме нито ляв, нито десен ъперкът, защото цапардосаният със сигурност ще ни съди и тогава и времето, и парите ни, ще станът кът.