Празничният ден в духовното сърце на дефилето – Зверино, ще започне в 10:30 ч. с литийно шествие, съпровождано от Литаковската духова музика. В 10:45 ч. на площада ще се слеят трите лъча – от Зверино, Игнатица и Оселна. Официалното откриване ще започне в 11:00 ч. на стадиона. Празничната програма включва рецитал на ученици от СУ „Свети Климент Охридски“ и „Пробуждане с хоро“, с участието на Литаковската духова музика и Ансамбъл Мездра.

Организатори са кметствата Зверино, Игнатица и Оселна и народните читалища „Факел-1926“, „Никола Йонков Вапцаров-1919“ и „Просвета-1929“.

Тази година традиционната световна инициатива, посветена на Националния празник на България ще се проведе онлайн, като отново ще прехвърли своеобразен мост между сънародниците ни от всички точки на света.

Хиляди българи ще се хванат на хоро едновременно, за да покажат, че българският дух е жив. Хора ще се извиват в малките и големите населени места у нас, както и в културните центрове, българските посолства и училища, площадите, дворовете и домовете на българите по света.