Първият ден от "Магията на Мездра 2017" - 4 май, ще бъде Ден на изобразителните изкуства. Участниците в него ще работят в две направления - "Рисуване" и "Моделиране", на тема: "Любими български народни приказки". Малките художници ще творят в учебните заведения, Центъра за личностно развитие, Археологически комплекс ”Калето” и в читалищата в общината от 10.00 до 12.00 часа.

Завършените произведения трябва бъдат предадени на организаторите на събитието в Общинската администрация до 14:00 часа същия ден. Откриването на фестивалната изложбата е от 17:00 часа пред Съвета (а при лошо време - вътре в самата сграда)

Вторият ден - 5 май, е определен за Ден на сценичните изкуства. Тогава се предвиждат два концерта: от 9:00 до 11:30 часа - с участието на възпитаници на детските градини от община Мездра и от 17:00 до 19:30 часа - на колективи от Центъра за личностно развитие, училищни и читалищни групи и индивидуални изпълнители.

За концертната програма се приемат заявки за участие в три направления: Лично литературно творчество (поезия и кратка проза), Рецитаторско и театрално майсторство и Песенно и танцово изкуство.

Любителите на фотографията от община Мездра могат да заснемат изявите на участницитепрез двата фестивални дни и да изпратят своите снимки на e-mail: mezdra@mail.bg. По този начин те ще вземат участие в Направлението "Фотография”, а снимките им ще бъдат публикувани на сайта на Община Мездра. За участие във фестивала ръководителите на групи трябва да попълнят и подадат заявка по образец, да изготвят присъствен списък и да осигурят декларации за съгласие от родителите за фото заснемане на децата до 18г.

Всички групови и индивидуални участници ще получат сертификати и награди