За юбилейното, 10-о издание на "The Bridge Fest" организаторите са си поставили амбициозната задача да превърнат събитието в първия фестивал у нас с нулев отпечатък или ZERO WASTE. Тази цел ще бъде постигната с подкрепата на Системата на Кока-Кола в България и ЕКОПАК, които чрез съвместната си екологична инициатива "Моят зелен град" ще подпомогнат разделното събиране на отпадъци на територията на фестивала и ще насърчат вдъхването на нов живот на отпадъците от пластмасови опаковки.

"Намаляването на негативния отпечатък на всеки един от нас ще бъде основна тема в тазгодишното издание на фестивала. За да популяризираме този модел на поведение сред тийнейджърите, сме създали обучителни програми за популяризиране на екосъобразни навици. Цялото количество отпадъци на територията на фестивала ще се събира разделно и ще бъде използвано за създаване на изкуство", разказа Михаил Стефанов - организатор на "The Bridge Fest".

Темата за опазването на околната среда и еко образованието ще е централна за няколко от ключовите работилници на фестивала. В тази за архитектура ще бъде вдъхнат нов живот на пластмасовите отпадъци с изработката на макети. В уъркшопа за „Влог и режисура“ ще бъдат заснети интерактивни видео уроци за опазването на околната среда от тийнейджъри за тийнейджъри. В работилницата „Handmade“ ръчно ще бъдат изработени различни артикули от рециклирани материали.

В рамките на юбилейното издание на фестивала ще се включат и ментори от образователната програма на Кока-Кола Youth Empowered, които ще споделят как разгръщат своята креативност в работата си, а специалисти от TELUS International Europe ще подготвят младежите за техните първи интервюта за работа.

Вече 10 години фестивалът се организира изцяло от доброволци, а тазгодишното издание на "The Bridge Fest" се осъществява с подкрепата на Община Видин, Фондация "Америка за България", Кока-Кола, ЕКОПАК и TELUS International Europe.