Младите мездренски хандбалисти са в предварителна група "А" на финалния турнир, заедно с отборите на Фрегата (Бургас), Локомотив (Горна Оряховица) и Спартак (Варна).

От 11:15 часа днес момчетата на треньора Евгени Йоловски играят със Спартак (Варна), а от 16:15 часа с домакините от Локомотив (Горна Оряховица). Последната им среща от груповата фаза е утре от 10:15 часа с актуалния шампион на България в тази възраст - Фрегата (Бургас).

В другата предварителна група "Б" са отборите на Раховец-2008 (Горна Оряховица), Албатрос (Бургас), Интер (Благоевград) и Шумен-61(Шумен).

Съгласно регламента на Държавния финал за М16, след двубоите в груповата фаза утре следобед са директните елиминации, а решителните срещи за разпределение на медалите и награждаването на призьорите в са в петък, 24 май.

В разширения състав на юношите старша на ХК Локомотив (Мездра) за Държавния финал са включени 13 състезатели: Петър Ганев, Йохан Марков, Теодор Ангелов, Илиян Младенов, Милен Валентинов (кап.), Валентин Гачев, Божидар Симеонов, Владислав Андреев, Габриел Георгиев, Георги Вълков, Деян Дачев, Жоро Иванов и Цветелин Петров; треньор - Евгени Йоловски, водач на отбора - Георги Валентинов.