Двубоят между Набор 2002 на Локо (Мездра) и Ботев (Враца) беше равностоен, като през първото полувреме двата отбора създадоха малко чисти голови положения. Най-добрата възможност за домакините бе в 33-ата мин., когато централният нападател Любослав Валентинов можеше да открие резултата, но се засуети пред гола на малкия пеналт. Малко преди почивката най-активният в състава на гостите - Мирослав Маринов-Мишката отправи на два пъти опасни удари към вратата на локомотивци.

В 54-ата мин. дясното крило на младите "железничари" Християн Константинов напредна на скорост по фланга и стреля в левия страничен стълб.

Така се стигна до 58-ата мин., когато Мирослав Маринов овладя една лошо изчистена топка от защитник на "червено-черните" и с атрактивен диагонален удар от въздуха изведе ботевци напред - 0:1.

Последваха няколко голови ситуации в наказателното поле на мездренци, при които вратарят Христо Петков (с перфектни намеси в този мач, въпреки допуснатите два гола) отрази опасни удари на Маринов - на два пъти и на Кристиян Йотов.

Секунди преди последния съдийски сигнал на главния рефер Ивайло Данчев влезлият току-що в игра Вавиян Руменов засече с глава центриране от корнер и оформи крайното 0:2.

Сред зрителите беше бившият възпитаник на ДЮШ на Локо (Мездра) и настоящ футболист на Ботев (Пловдив) Антонио Вутов, който изгледа мача в компанията на капитана на ОФК Локомотив Валдемар Стоянов и на помощник-треньора на отбора Стоян Стоянов. Дежурен делегат на срещата бе председателят на Областния съвет на БФС - Враца Милен Бельов.

Зоналният финал за Купата на БФС между юношите старша на Ботев (Враца) и Монтана 1921 ще се играе в понеделник, 7 октомври, най-вероятно на стадиона в село Ерден. Победителят от него ще се класира за 1/16-финалите на турнира, заедно с още два отбора от Зона "Велико Търново".