Така равносметката от представянето на момчетата на треньора Евгени Йоловски на това престижно спортно събитие, известно като "малката хандбална олимпиада", е 3 победи и 2 загуби. Младите локомотивци победиха с 18:14 гола "Б" отбора на полския MKS Kusy - Шчѐчин, с 27:14 техните сънародници от UKS Spartakus - Жельо̀на Гу̀ра и с 14:13 втория тим на уругвайския C. A. Montevideo и отстъпиха с 21:23 пред "А" отбора на датския клуб AG Håndbold - Албертслунд/Глоструп и с 18:27 пред португалския GC Santo Tirso.

Класирането в предварителна група "А" при Men U16 оглави AG Håndbold "A", Дания с пълен актив от 15 точки, следван от GC Santo Tirso, Португалия, ХК Локомотив - Мездра, България и C. A. Montevideo, Уругвай с по 9 т. Напред обаче продължават португалците, които са с по-добри допълнителни показатели.

В крайното класиране в тази възрастова категория юношите старша на ХК Локомотив (Мездра) ще разделят 9-12 място от 25 клубни отбора от 12 държави от Европа, Африка и Южна Америка, което само по себе си е едно достойно представяне.

В тазгодишното издание на Световната купа на Интерамния взеха участие 122 клубни формации, представители на 32 страни от четири континента.