На полуфиналите юношите старша на Локо (Мездра) ще срещнат формацията на елитния френски клуб Cesson Rennes Métropole HB (победител в предварителна група "B"), който на четвъртфиналите елиминира втория в предварителна група "А" - MSPR Siodemka (Полша), с 15:10. Двубоят е днес от 17:15 часа местно (18:15 ч. българско) време.

"Победа на 1/4 финал - влизаме за медали! Запалете фейса! Само "Локо"!", написа по този повод в социалната мрежа треньорът на мездренските юноши Евгени Йоловски.

“Ние в България може да не сме оценени, но тук на световната сцена е мястото, където всеки трябва да си свери часовника, коментира от своя страна водачът на българския отбор Георги Валентинов. Тук няма наши и ваши съдии, тук трябва да се докажеш. А ние доказахме, че нашият часовник работи точно и много държави и наши отбори трябва да си сверяват времето по нас. Благодаря на всички, който допринесоха за тези резултати! Респект!!!”

През вчерашния почивен ден младите "лъвове" си направиха екскурзия до италианската столица Рим, където разгледаха някои от най-големите забележителности на Вечния град и се снимаха за спомен.