От официалното съобщение става ясно, че по-рано, в 10.15 часа, общественият защитник ще посети палатковия лагер на майките от протестната мрежа „Системата ни убива!“, който се намира до общината. В 11.00 часа омбудсманът ще се срещне с ръководството и персонала на МБАЛ „Христо Ботев“ АД .

Повод за посещението в лечебното заведение е жалба от 294 служители, която търсят съдействие от Манолова за стабилизиране на тежкото финансовото състояние на болницата и редовното получаване на трудови възнаграждения за персонала, който повече от година работи на критичния минимум - пише в съобщението. В него е добавено, че "„МБАЛ „Христо Ботев“ осигурява медицинска помощ на близо 200 000 население на Област Враца. Там се намира и единственото спешно приемно”.

Не става ясно, обаче, как за 15 минути омбудсмана ще чуе болките на майките от протестната мрежа, за половин час ще се срещне с граждани, в 11.00 ч. ще разговаря за 45 минути с врачанските лекари, пък и ще й остана време за пресконференция. На това му се казва "натоварена програма" и не всеки може да я изпълни.