Жребият определи на четвъртфиналите да се срещнат Околчица (Моравица) - Ботевъ (Брусен), Атлетик - Нашенци (Враца), Миньор (Згориград) - Партизан (Враца) и Хъс - Криста (Лом).

Първият четвъртфинален двубой от турнира е в неделя от 9:00 часа на терена с изкуствена настилка на градския стадион "Локомотив". Полуфиналите са от 14:00 и от 15:00 ч., а финалът и награждаването на призьорите по програма са в 17:00 часа същия ден. Времетраенето на мачовете е две полувремена по 25 минyти.

Срещите ще бъдат ръководени от най-опитните съдии у нас в този формат - Красимир Николов и Николай Демиров от Варна.

Победителят в "Mezdra Cup 2019" ще получи специална купа, а всички отбори призьори - статуетки, медали и грамоти. Ще бъдат отличени също най-добрият вратар, играч и голмайстор на турнира.

Организатори на спортната проява са Mini Football League (Мини Футболна Лига), Областният съвет на БФС - Враца, Българска Асоциация Мини Футбол (БАМФ) - Враца и Община Мездра.

Шампионът от турнира в Мездра ще получи покана за участие в следващия турнир, организиран от MFL - Football 8, домакин на който в края на месец март ще бъде София. Той е квалификация за престижния международен турнир по Футбол 8 Marco Aurelio Rome International Cup 2019, който ще се проведе от 19 до 22 юни в италианската столица Рим.