Трупата гостува за втори път в във Видин, като през 2016 година представи шоу спектакъл на сградата на Общината. Участието им в тазгодишното издание бе предизвикателство, което показа, че средновековната крепост, събрала в себе си хилядолетна история, може да бъде декор на един иновационен спектакъл.

Първата вечер на фестивала предизвика голям интерес сред видинчани и гости на града. Те станаха свидетели на симбиозата между историята и съвременното изкуство. Шоуто ще бъде показано и на 26 август, в 10.30 часа.

Междувременно от Общината съобщават, че предвиденият за 27 август (понеделник) концерт на сръбския изпълнител Миле Китич ще се състои на 28 август. Причината е, че с решение на Министерски съвет понеделник е обявен за Ден на национален траур в памет на жертвите от тежката катастрофа край Своге на 25 август. По този начин Общината изразява своята съпричастност към трагедията.

Със заповед на кмета на Община Видин Огнян Ценков Видинският панаир ще бъде удължен до 2 септември, включително. Същият ден той ще бъде закрит с концерт на Борис Солтарийски.

Източник: vidin.bg