Официалното откриване на изложбата уважиха кметът на община Вършец инж. Иван Лазаров, представители на общинска администрация, представители на местната общност и почитатели на автора.

Фотопейзажите представят хронологично красотата на Вършец през четирите годишни времена, има и снимки, запечатали последователно във времето един ден във Вършец – от изгрев до залез.

Антон Антонов е инженер по образование. Фотографията му е хоби, започва да снима още в младежките си години, но от две години се занимава усилено с фотография, използвайки професионална фотографска техника. Владее няколко компютърни програми за дигитална обработка на снимките, които използва в работата си.

Освен фотограф, Антонов е и запален турист, което му дава възможност да улавя чрез фотообектива и да запечатва красотата на природата не само в града, но и в околностите на Вършец.

Инициативата за фотоизложбата „Вършец-сезони“ е на самия автор на снимките, а идеята за нея се заражда по настояване на приятели и почитатели на творчеството му, видели фотографиите му в интернет. Изложбата е спонсорирана изцяло от Община Вършец.

Фотосите ще бъде експонирани до края на месец май, след което ще бъдат предоставени на Община Вършец и ще станат част от фонда на Градската художествена галерия.