За радост на домакините от Згориград, децата на местния ФК Миньор 2017 спечелиха купите и в двете възрастови групи - родени през 2005-2007 г. и през 2008-2009 г. Възпитаниците на Ангел Петров и Славчо Славчов победиха своите връстници от Балкански вихър (Руска Бела) с 5:2 при по-големите и с 8:7 след изпълнение на дузпи (в редовното време 1:1) Косталево при по-малките.

Полуфиналните двойки при мъжете противопоставиха най-добрите отбори в турнира. В зрелищни мачове Нашенци (Враца) елиминира Околчица (Моравица) с 3:0, а Фантастико победи Крушовица с 5:2. Организаторите на турнира решиха спорът за третото място да се определи чрез изпълнение на дузпи. При тях играчите на Крушовица се оказаха по-точни и спечелиха с 4:3, след решително спасяване на своя вратар Христо Денкин.

И когато всички очакваха оспорван финал, Нашенци (Враца) се показаха далеч по-амбицирани, по-свежи и с лекота спечелиха срещу Фантастико с 4:1.

Наградите на призьорите връчиха патронът на турнира - народният представител от коалиция "Обединени патриоти" и областен лидер на ВМРО Красимир Богданов, председателят на групата на ВМРО в Общински съвет - Враца Красимир Ангелов, общинският съветник Марин Цветков и председателят на младежката организация на ВМРО Момчил Янков.

За най-добър вратар на турнира беше определен Христо Денкин (Крушовица), за най-добър защитник - Цветослав Божилов (Околчица - Моравица), за най-техничен футболист - Любослав Петров (Фантастико), а за най-добър играч - Георги Иванов (Нашенци). Голмайстор на турнира с 6 точни попадения стана Антонио Анатолиев (Крушовица).

Патронът на турнира Красимир Богданов изказа задоволство от високия патриотичен дух на участниците и публиката в деня на Националния празник на България, от сериозното ниво на турнира, който е спомогнал за развитието не само на мини футбола, но и на аматьорския спорт като цяло и обеща догодина да има отбори от съседните страни, което ще направи надпреварата международна.