© Община Враца

На 8 април /събота/ от 11:00 часа на площад „Христо Ботев“ ще се проведе общоградско лазаруване и концерт на АНТП „Вратица“, ПТС „Хемус“ и ПТС "Радост". Програмата ще продължи с концерт на духовия оркестър, като началото е в 12:00 часа пред сградата на читалище „Развитие“.

През целият ден пред сградата на местната администрация ще се провежда Фермерски базар, в който ще участват производители от цялата страна.

Красивият пролетен празник – Цветница /9 април/ ще бъде отбелязан с концертна програма на ПТС "Хемус" и ПТС "Радост", която ще започне в 11:00 часа на централния площад.

На 13 април от 10:30 часа пред сградата на читалище „Развитие“ ще се проведе работилница за великденски яйца. В рамките на деня ще се състои и IV фолклорно надпяване „С песен към Великден“. Началото на музикалния спектакъл е в 11:00 часа – в двора на Етнографско-възрожденски комплекс „Св. Софроний Врачански“.

На Великден – 16 април, от 11:30 часа на жителите и гостите на града ще бъде раздаден от 100-метровия козунак, а празникът ще продължи с концерт на народната певица Ива Давидова.

© Община Враца