Във Враца днес бе отбелязана 179-та годишнина от рождението на Апостола на свободата Васил Левски. На тържеството, което се състоя пред паметника на великия българин в центъра на града, присъстваха кметът на Враца Калин Каменов, зам.-кметът Петя Долапчиева, народните представители Петя Аврамова и Красимир Богданов, областният управител Малина Николова и нейните заместници Ирина Иванова и Мирослав Комитски, общински съветници, граждани.

На събитието за почит към националния ни герой Валерия Тарашоева, уредник в Регионалния исторически музей, припомни живота и делото на Апостола на свободата, а ученици от Основно училище "Васил Левски” рецитираха поетична композиция, посветена на техния патрон. Пред паметника на бележития българин бяха поднесени венци и цветя.

Калин Каменов и Петя Долапчиева взеха участие и в образователната игра за деца и ученици под наслов "Кой е Левски?”, която се организира от Регионална библиотека "Христо Ботев" и Община Враца и също бе свързана с отбелязването на годишнината от рождението на Апостола на свободата.