"Щастлив съм, че въпреки всичките трудности, превъзмогнахме предизвикателствата и денонощната аптека, от която имат нужда жителите на цяла Северозападна България, вече е факт. Дълги години врачани чакаха този проект, така че трябва да надградим това, което постигнахме и денонощната аптека да остане траен, дългосрочен и постоянен фактор при предлагането на фармацевтични услуги на нашите съграждани", каза при откриването на новия обект Калин Каменов. Кметът благодари на всички участвали в реализирането на проекта и подари на служителите в Аптека "Превента“ икона на покровителя на лекарите Св. Пантелеймон, за да ги закриля.

Ръководител на новия денонощен обект е магистър-фармацевтът Габриела Лалова. Аптеката ще бъде обслужвана от 4-ма магистър-фармацевти и 3-ма помощници. Ще работи 24 часа от понеделник до петък, ще почива през деня в събота и неделя, но през нощта отново ще обслужва гражданите.

Вложената инвестиция от страна на фирмата собственик е в размер на 20 000 лв. От страна на Община Враца начинанието е подпомогнато с изграждането на предпазен парапет и гише.

На откриването на денонощната аптека присъстваха председателят на Общинския съвет Румен Антов, общинските съветници Венета Йошева и Наташка Велчовска, управителят на ДКЦ-1 д-р Огнян Тошев, фармацевти и лекари.