С приветствие към гостите, ръководството на гимназията, учителите и учениците се обърна Огнян Ценков.

Приветствие поднесе и областният управител Албена Георгиева, която отбеляза, че в рамките на един месец това е третият мащабен проект, който се случва на територията на Община Видин. Тя поздрави общинското ръководство за усилията, които полага за подобряване на инфраструктурата и качеството на живот. И пожела успех на изпълнителите на проекта и качествена работа.

В своето изказване директорът на ГПЧЕ "Йордан Радичков" Любомир Георгиев каза, че през почти половинвековната история на гимназията въвеждането на мерките за енергийна ефективност е най-значителният проект, който се реализира. "През последните две-три години нещата наистина започнаха да се случват, да стават обозрими и материалната база да се подобрява. Огромната ми благодарност е към кмета на Общината Огнян Ценков, който взе присърце нашите проблеми и успя да убеди правителството на България, че езиковата гимназия във Видин наистина заслужава 1 милион лв. за ремонтните дейности", заяви Георгиев.

Водосвет за успех на начинанието отслужи Негово Високопреосвещенство Видинският митрополит Даниил.

Специален поздрав към всички присъстващи поднесоха единайсетокласничките Габриела Ничева и Михаела Иванова, които изпълниха народната песен "Лудо младо".