"След като миналата година не можахме да го организираме по обективни причини, тази година успяхме да направим организация по-отрано. Основната тежест падна на другия съорганизатор Юлиян Бързашки, отново получихме подкрепа и от Румен Борисов от каравана "Баба Вида". Характерното тази година е, че нямаме конкретна кампания за конкретно дете, тъй като във Видин няма деца на загинали или пострадали при изпълнения на служебния си дълг служители на МВР. Това, което се събере в урните, ще го преведем по сметката на националната кампания "С обич за децата в памет на бащите герои", която е на нашата синдикална федерация. В края на годината правим едно разпределение и на различни такива деца се изпращат пари или се правят подаръци", обясни съорганизаторът на събитието Емилиян Недялков, областен председател на Синдикалната федерация на служителите в МВР.

Седем отбора са заявили участие в турнира. Те са разпределени в две предварителни групи. Състезанието ще започне в 9 часа, като финалът е насрочен за 19 часа, а награждаването ще бъде час по-късно.

"Призоваваме нашите съграждани да присъстват на турнира, да се полюбуват на атрактивните спортни изпълнения, да разнообразят почивния си ден и ако имат възможност, да дарят в поставените за целта урни", добави Емилиян Недялков.