© МВР Видин

Състезателите преминаха през три етапа – решаваха тест по безопасност на движението, подреждаха пъзели с пътни знаци и показаха умения, концентрация и точност в дартс игра.

Първото място в крайното класиране спечелиха децата от СУ „Св. Св. Кирил и Методий“ – гр. Брегово, втори се наредиха учениците от ОУ „Иван Вазов“ – гр. Видин, третото място заеха петокласниците от СУ „Петко Р. Славейков“ – гр. Видин. Отборите победители получиха купи, грамоти и предметни награди, а за всички състезатели имаше персонални писмени благодарности за участиеето и пакети с лакомства.

Националната програма за превенция „Работа на полицията в училищата“ стартира през 2000 г. Тя има за цел да засили присъствието на полицейските служители в учебните заведения и да запознае децата с теми, които да доведат до намаляване на противообществените прояви и престъпления, извършвани от малолетни и непълнолетни, и до повишаване на тяхната сигурност и безопасност. В продължение на години служители от отдел „Охранителна полиция“ и инспекторите от детските педагогически стаи в състава на областната дирекция в рамките на програмата работят за изграждане у учениците на модели за безопасно поведение и адекватна реакция в рискова ситуация, както и на уважение към реда и законите.