© Община Видин

Сред присъстващите бяха заместник-кметът на Община Видин Борислава Борисова, заместник-председателят на Общински съвет-Видин Николай Николов, областният управител Ани Арутюнян, капитан I ранг Ваньо Мусински - началник щаб на Военноморските сили, капитан III ранг Стоян Стоянов от ВМС, представители на институции, адв. Ели Минкова и Олга Байчова, родственици на героя.

Празничните прояви продължиха на площад „Бдинци“, където заместник-кметът поздрави представителите на Военноморския флот. „За нас видинчани е гордост да бъдем част от честванията, посветени на 145 – годишнината от създаването на българските военноморски сили, защитници на суверенитета и националните интереси в морските пространства. Военноморските сили са символ на доверие и сигурност на Балканите, Европа и света. В последните години нашето сътрудничество с Висшето военноморското училище „Никола Йонков Вапцаров“ - Варна става все по-активно и устойчиво. Доказателство за съвместната ни дейност е, че и тази година група видински ученици бяха специални гости по време на Международна седмица на военноморското училище и се запознаха с постиженията в областта на морското дело“ – каза тя в приветствието си и връчи поздравителен адрес от името на кмета на Община Видин д-р Цветан Ценков.

Мероприятието завърши с концерт-спектакъл на Представителния духов оркестър на Военноморските сили. Въпреки лошите метеорологични условия се събраха десетки граждани и гостите на град Видин.