В първия си двубой „Локомотив“ победи съименника си от Стара Загора с класическото 3:0. В останалите две срещи „железничарите“ се наложиха над „Атлетик“ (Козлодуй) и „Марица“ (Белово) съответно с 2:1 и с 3:0.

Така след три победи в трите си мача в груповата фаза, „железничарите“ се класираха за мача за първо и второ място, който загубиха от „Бургас спорт“ с 1:2, грабвайки сребърните медали.

Голмайстор стана Венелин Николаев, който отбеляза четири попадения. По веднъж се разписаха Михайл Карашлийски, Петко Илиянов, Иван Николов, Цветомир Караиванов и Теодор Симеонов.

Шампион в тази възраст стана „Бургас спорт“. Трети и четвърти съответно се класираха „Атлетик“ (Козлодуй) и „Арда“ (Кърджали). От пето до осмо място се наредиха „Олимпик“ (Варна), „Локомотив“ (Стара Загора), „Марица“ (Белово) и „Верея“ (Стара Загора).

„Най-доброто представяне до сега от всички турнири, на които сме участвали с набор 2010. Много съм доволен от всички 20 момчета. Това бе добра подготовка за предстоящия тежък сезон в първенството. Надявам се да пренесем показаното на турнира и в оставащите мачове от шампионата“, каза за MediaNews наставникът на „Локомотив“ – Стоян Стоянов.

Другият представител от школата на мездренския клуб – набор 2014 година, завърши на пето място в крайното класиране.

Момчетата, водени от Владимир Найденов записаха една победа, над „Розова долина“ (Казанлък) с 4:2 и две поражения от съставите на „Враждебна“ (София) с 0:5 и от „Хеброс“ (Харманли) със същия резултат.

Така мездренчани се изправиха срещу ДФК „Филипов“ (Казанлък) в мач за пето и шесто място, който спечелиха с 5:2.

Пет гола за „Локомотив“ отбеляза Павел Иванов, две попадения вкара Делян Шолев, а по веднъж се разписаха Георги Дамянов и Амир Ал Амарти.

Старши треньорът на малките „железничари“ - Владимир Найденов, обобщи представянето на своите възпитаници:
„Като за първи турнир в този формат на игра – Футбол 7, съм доволен от показаното, особено в последните мачове. Резултатите в тази възраст не са най-важното, децата трябва да играят спокойно и да се забавляват на терена“.

Шампион в тази възраст стана Футболна академия „Карлово“, втори и трети се класираха „Хеброс“ (Харманли) и „Локомотив“ (Стара Загора). Четвърти е „Враждебна“ (София), шести – ДФК „Филипов“ (Казанлък), седми – „Сините камъни“ (Сливен) и осми – „Розова долина“ (Казанлък).

Снимки: Детски футболен турнир "Изкупи ме"