Под формата на комикс на тема “Винаги избирам безопасния път до училище!“ са представени различни ситуации на пътя, на които трябва да обръщат внимание децата още от ранна възраст. Достъпните и интересни илюстрации целят да привлекат вниманието на учениците към правилното пресичане и колко е важно винаги да се оглеждаме преди това, както и към правилата при каране на велосипед и при возене в автомобил.

Повишаването на знанията на децата за правилата за движение по пътищата и формирането на култура за безопасно движение по пътищата е приоритет в работата на институциите, отбелязват от агенцията.

Наред с проекти насочени към повишаване вниманието и знанието на децата как да се държат на пътя, предстои да бъде създадена Национална програма за развитие на обучението по безопасност на движението по пътищата. По нея работят от МОН и Държавната агенция „Безопасност на движението по пътищата“. Очаква се тя да започне да действа още през следващата година.

Двама души са загинали, а 24 са ранени при пътни инциденти през изминалото денонощие в страната, според данните на МВР. Тежките произшествия са 18.