© НИМХ

През деня в източната част на страната ще има краткотрайни валежи и гръмотевици. Ще има условия за градушки. Значителни ще са количествата на отделни места в планинските райони на Северозападна и Централна България.

Още преди обяд от запад облачността ще се разкъса и ще намалее до предимно слънчево. Вятърът в Дунавската равнина ще се ориентира от северозапад и ще е умерен, докато в останалите райони ще е от север-северозапад. Максималните температури ще са между 23° и 28°, в София - около 22°.

Над Черноморието облачността ще е променлива, около и след обяд купеста. На места, главно по северното крайбрежие, ще превали и прегърми. Ще духа до умерен северозападен вятър. Максималните температури ще са между 26° и 29°. Температурата на морската вода е 25°-26°. Вълнението на морето ще бъде 2-3 бала.

Над планините облачността ще е значителна. Сутринта все още ще превалява дъжд, по най-високите части на Рила и Пирин ще прехвърчи слаб сняг.

След обяд над централните и източни райони облачността ще е купеста и купесто-дъждовна и на места там ще превали и прегърми. На отделни места, главно в Централна Стара планина, валежите ще са значителни по количество. Ще духа умерен северозападен вятър. Максималната температура на височина 1200 метра ще е около 17°, на 2000 метра - около 10°.