И тази година учебното заведение се гордее с високия среден успех на випуска, който е Много добър 5,41. 26 зрелостници завършват с отличен успех, а 9 от тях са пълни отличници.

Директорът на гимназията - Мариела Горанова пожела на младите хора да бъдат устремени, да продължават да учат, за да могат успешно да се реализират.. „Каквито и трудности да имате в живота, винаги се борете да ги преодолявате, не се отказвайте и мечтайте” - добави още Горанова.

С много мили думи към завършващите се обърна и специалният гост на училището проф. Димитър Симеонов от Великотърновския университет „Св. св. Кирил и Методий”.

„Скъпи млади хора, бъдете смели във вашите решения, дръзки във вашите избори, безкомпромисни, когато трябва да отстоявате себе си. Помнете, че никой мечта не е твърде млака или твърде голяма, ако тя е това, което ви бъди сутрин и ви прави щастливи. Успехът е различен за всеки от нас и неизмерим” – допълни още проф. Симеонов.

Дипломите им бяха връчени от директора Мариела Горанова и проф. Димитър Симеонов. Отличниците получиха и златни медали за доказани високи резултати през годините.

Почти всички ще продължат образованието си във висши училища. Кариерната ориентация на мнозинството е към медицински специалности, към компютърни науки, към икономически дисциплини.

На събитието присъства още доц. д-р Юлия Симеонова от Великотърновски университет, педагогическият колектив, ученици и родители.