В Градската концертна зала празникът продължи с приветствие към военнослужещите от командира на формированието подполк. Георги Крайнов. Командирът подчерта, че през тези две години батальонът е изминал успешен път.

"От възстановяването си досега ние се развиваме, надграждаме и се стремим да придобиваме и усъвършенстваме способности. Батальонът поддържа способности и по трите мисии на Въоръжените сили. През тази година получихме задача да подготвим една лекоманеврена рота за участие в междинния резерв за операцията на Европейския съюз в Босна и Херцеговина "Алтеа”. Бяхме успешно сертифицирани и застъпихме в дежурство”, каза подполк. Крайнов и благодари на войниците за усърдието, дисциплината и отдадеността, с които изпълняват служебните си задължения.

"Бъдете непримирими в стремежа си да сте достойни граждани на България!”, допълни командирът на врачанското поделение. Той добави, че военнослужещите във Враца поддържат добре оборудвани, подготвени и с достатъчен ресурс формирования за оказване на помощ на населението и местната власт при ликвидиране на последици от възникнали бедствия, аварии и катастрофи.

Преди концертната програма военнослужещите бяха поздравени и от кмета на Враца Калин Каменов, който отбеляза, че те са екип, на който може да разчита не само от града, но и от целия регион. "С Вашия труд и усилия вие доказахте смисъла от запазването и развитието на нашата армия. Показахте също, че сте активен партньор на Община Враца“, заяви Каменов и припомни активното участие на военнослужещите в овладяването на бедствената ситуация с падналия леден дъжд в началото на годината.

Материални награди и грамоти получиха военни, отличили се с добра служба. Беше прочетен поздравителен адрес от името на ръководството на Сухопътните войски и лично от командира им ген.-майор Андрей Боцев.