© Община Враца

Кметът Калин Каменов поздрави присъстващите. „Почитаме хората, заради които имаме духовност и идентичност. За съжаление се сещаме за тях, едва когато си отидат от този свят, а през останалото време ги приемаме за даденост. Нашият град има много съвременни будители, с които трябва да се гордеем и да им подражаваме. Днес всеки от нас трябва да си спомни за първия учител, за своите родители и за онези, които са били до нас в трудните моменти и са ни показали правилния път. Скъпи съграждани, да пазим земята на предците ни чиста и неопетнена. Нека работим с чисто сърце и чисти ръце и да съхраняваме огъня на знанието, завещан от предците ни. Честит празник!“ – каза още Каменов.

Празничната програма продължи с водосвет-молебен за здраве и благоденствие, отслужен от Негово Високопреосвещенство Врачански митрополит Григорий.

В знак на признателност пред паметника на Св. Софроний Врачански бяха поднесени венци и цветя.

На събитието присъстваха още: народните представители Мартин Харизанов и Деница Симеонова, председателят на Общинския съвет д-р Владимир Христов и общински съветници, представители на културни и образователни институции и граждани.