Начални учители от училището ще бъдат обучени да прилагат методологията и да дадат обратна връзка при разработването и валидирането й. Другият партньор от България е РААБЕ - България, водеща организация в организирането на обучения за учители и в издателската дейност на професионална литература.

Основна цел на проекта е да бъдат обучени начални учители на различни практики, които да им помогнат да работят по-ефективно с ученици със специални образователни потребности. За целта ще бъдат разработени различни обучителни програми, които ще бъдат тествани и въведени за експлотация в няколко пилотни училища в България и Европа. По проекта ще бъдат обучени над 200 учители, които ще преминат през няколко тренировъчни цикъла.
В срещата от страна на СУ "Васил Кънчов" участие взе Калина Каменова - начален учител. Калина Христова от Регионалния център за подкрепа на процеса на приобщаващото образование - Враца също участва, катo представител на организация, която би могла да оказва методическа подкрепа при осъществяване на дейностите по проекта. Международните участници бяха представители от Университета на Букурещ, Румъния, Началното училище "Дубова", Словакия, Университета в Кордоба, Испания и Институт по детска психология и психопатология, Словакия .Проектът ще се реализира в периода 2016-2018 година.