К. И. е привлечена в качеството на обвиняема от Районна прокуратура – Враца за две престъпления – закана с убийство и причиняване на лека телесна повреда в условията на домашно насилие спрямо Г. Г., с когото живее на семейни начала. Престъпленията, за които е повдигнато обвинението срещу К. И., са извършени на 20 юни т. г. във Враца. За тези две престъпления се предвиждат следните наказания - за закана с убийство наказанието е "лишаване от свобода" за срок до 6 години, а за причиняването на лека телесна повреда в условията на домашно насилие – „лишаване от свобода“ до 3 години.

След като разгледа събраните до момента писмени и гласни доказателства, и другите материали по делото, и изслуша страните в съдебното заседание, Окръжен съд – Враца потвърди постановената от Районен съд – Враца мярка за неотклонение „задържане под стража“ спрямо К. И., като правилна и законосъобразна.

Според съда, основната предпоставка, предмет на разглеждане в производството по чл. 64 НПК, а именно предпоставката за наличие на обосновано предположение за съпричастността към деянията на обвиняемата е налице и е била правилно обсъдена и подробно мотивирана от първоинстанционния съд. Съдебният състав прие, че е налице също реалната опасност К. И. да извърши престъпление. Тя е осъждана и настоящите две деяния, в които е обвинена, са извършени в изпитателния срок на предходното й осъждане.

Определението на Окръжен съд – Враца е окончателно и не подлежи на обжалване и протестиране.