На 19.05.2023 г. полицейските служители са предприели действия за проверка на постъпил сигнал за притежаване на наркотични вещества.

На ул. „Вежен“ в гр. Враца те са установили Д.Д., който им е заявил, че в носения от него найлонов плик има наркотични вещества. При претърсване са били иззети около 2 кг амфетамин, около 1 кг „чай за пушене“ и нетретиран такъв.

В ползвания от Д.Д. апартамент са били намерени и иззети множество вещества - прахообразни, под формата на бучки, кристалообразни, хапчета, суха листна маса. За тях той е заявил, че представляват различни наркотици – амфетамин, метамфетамин, есктази, канабис, синтетични наркотици.

От жилището са били иззети множество вещи и предмети - чаши, чук, лъжици, легени, купи, везни, машина за вакумиране, като по някои от тях е имало остатъци от прахообразно вещество.

По време на обиск у Д.Д. са били намерени сгъвки, съдържащи бяло прахообразно вещество и кристали. Пред полицейските служители той е заявил, че намерените вещества в апартамента са негови и ги подготвял за продажба.

В магазин на ул. „Втори юни“ в гр. Враца, ползван от Д.Д., са били намерени и иззети сгъвки и плик, съдържащи бяло вещество на бучки и прах, както и бяла твърда буца.

В един от ползваните от него автомобили е бил установен пакет с жълто прахообразно вещество с надпис на етикета „adb-Butinaca”.

В хода на разследването са събрани доказателства за виновността на Д.Д. За престъпното деяние, в извършването на което е обвинен, законът предвижда наказание от две до осем години „лишаване от свобода“.

Обвиняемият не е осъждан, но комуникира с криминално проявени лица. Употребява алкохол и наркотични вещества. Не се ползва с добро име в квартала където живее.