По този начин варненци развалиха празника на домакините, които днес празнуват 102 години от основаването си. Отборът, воден от Илиан Илиев, бе по-активният през по-голяма част от двубоя и заслужено стигна до трите точки.

Черно море записа четвърта поредна шампионатна победа, която затвърди мястото на тима в първата шестица. "Моряците" се отдалечиха на 7 точки от седмото място, а вече се намират на 6 пункта зад третия в класирането ЦСКА 1948, но "червените" имат и мач по-малко.

Ботев (Враца) не познава вкуса на успеха вече пети пореден двубой и остава под чертата с актив от 24 точки. В следващия кръг за врачани предстои гостуване на Арда в Кърджали.

Двубоят започна с по един удар към двете врати в първите минути, но Машадо и Переа стреляха слабо и не успяха да затруднят противниковите стражове.

В 9-ата минута Исмаил Иса бе изведен на страхотна позиция от Виктор Попов, но изстрелът на нападателя не намери очертанията на вратата.

Постепенно двата отбора заиграха в по-спокойно темпо и нямаше опасни ситуации пред Красимир Костов и Иван Дюлгеров.

Малко след като измина половин час игра Виктор Попов отправи мощен удар от далечно разстояние, който профуча на сантиметри от десния страничен стълб.

В 40-ата минута Алекс Фернандес получи топката на границата на наказателното поле и стреля опасно от движение, но стражът на врачани внимаваше и изби в корнер.

Втората част започна кошмарно за домакините, които трябваше да сменят принудително Чавдар Ивайлов. На негово място в игра влезе Диого Барбоса.

В 56-ата минута футболистите на Даниел Моралес организираха добра атака отляво, при която Момчил Цветанов центрира към Мирослав Маринов, но Александър Василев се отчете със страхотна намеса и отне топката точно пред погледа на 19-годишния нападател на врачани.

В 70-ата минута Исмаил Иса свали кълбото много добре към Атанас Илиев, който стреля към левия ъгъл, но Дюлгеров отрази удара. Секунди по-късно Георги Кабаков посочи бялата точка, след като Диего Фераресо игра с ръка в наказателното поле. Атанас Илиев се нагърби с изпълнението и не сгреши - 0:1.

Малко след това Браян Переа засече с глава центриране от десния фланг, но ударът му срещна външната страна на мрежата.

5 минути преди края на редовното време гостите организираха чудесна контраатака, подета от Исмаил Иса. Нападанието премина през Алекс Фернандес, който се оказа на отлична стрелкова позиция. Ударът му рикошира в Луис Соарес и заблуди Красимир Костов, който нямаше шанс да се намеси.

В добавеното време Исмаил Иса нацели горната греда, а след това стражът на домакините отрази силен изстрел на Мартин Дичев.

Източник: sportal.bg