Horizon Hydrogen Grand Prix е световно екологично движение, насочено да стимулира учениците, бъдещите конструктори, към иновации във водородното задвижване в автомобилостроенето. Състезанието, както и част от отборите, са спонсорирани от водещите автомобилни компании.

Отборът от Враца е представен от възпитаниците на СУ „Никола Войводов” в състав Любомир Цветомиров, Никола Костов, Мелани Цветкова и Самуил Иванов, с ръководител - Ивайло Иванов, помощник и техническа поддръжка - Петър Цветков.

Това е четвъртото участие на СТМК Враца на Световни финали. През 2019 отборът дебютира в Прага, където се класира на 11 място. Най-успешното представяне на младите автомоделисти е третото място през 2020 в Москва и четвърти на финалите в Нидерландия две години по-късно.

Освен врачанските автомоделисти България ще бъде представена от софийските състезатели от 18 СУ „У. Гладстон” и ПГТЕ „Хенри Форд”.

СТМК Враца ще е единственият участник в този световен форум, който сам е начертал, конструирал и изработил с помощта на Автомоделен клуб – Пазарджикшасито на своя автомодел. Също отборът сам е разработил софтуера и изработил компонента, управляващ водородната клетка, както и телеметрията, показваща консумацията на ток и наличието на Водород в резервоара.