„За мен и служителите на Областната полиция на МВР е чест, министърът на вътрешните работи да връчи ключовете на седем нови автомобила, които ще попълнят автопарка и ще подпомогнат дейността на полицаите по осъществяването на пътния контрол. Новите автомобили ще повишат качеството на работата и ще дадат повече самочувствие на нашите служители” – каза комисар Газибарски.

Министър Узунов увери, че това е само част от оборудването, което държавата в лицето на МВР осигурява за нуждите на пътния контрол в областния град и уточни, че ще проведе и кратко съвещание със служителите на полицията във Враца, на което ще се обсъдят мерките, предвидени за провеждането на едни честни и демократични избори на територията на област Враца и града. Той каза още: „Поздравявам колегите с добрите резултати, които дирекцията е постигнала до тук, спазвайки върховенството на закона”.

След краткото си изявление вътрешният министър връчи лично на седемте патрулни полицаи ключовете от колите и пожела ползотворна работа на екипите. Два от новите автомобили остават във Враца. Другите заминават за Районните полицейски управления в Мездра, Роман, Бяла Слатина, Козлодуй и Оряхово. Придобивката за пътните полицаи е важна и необходима, тъй като от 2009-та година нова патрулка не е имало в нито едно от седемте Районни управления на областта.