Атмосферното налягане е малко по-ниско от средното за месеца и през деня още малко ще се понижи. Ще бъде слънчево и горещо. След обяд над източната половина от страната ще има купеста облачност, но само на изолирани места ще превали краткотраен дъжд. Ще духа слаб вятър от изток, в Източна България - умерен от североизток. Максималните температури ще бъдат между 35 и 40 градуса

В планините ще бъде слънчево и топло, след обяд над източните райони с купеста облачност, но само на изолирани места е възможно да превали. Ще духа слаб и умерен североизточен вятър. Максималната температура на 1200 метра ще бъде около 29 градуса, на 2000 метра - около 22 градуса.

Червен код за опасност от пожари е обявен в 21 области на Северна и Южна България, а за Централна и Източна България е в сила оранжев код. От главна дирекция "Пожарна безопасност и защита на населението" предупреждават да не се хвърлят незагасени цигари, както и да не се борави с огън на открито, и да не се палят сухи треви и стърнища, тъй като при червен код са възможни бързо разпространяващи се пожари.