С огромно притеснение и загриженост директорът обясни, че покривите на въпросните сгради са изключително опасни, тъй като не са ремонтирани от десетилетия и има опасност от пропадане от 8-10-метрово разстояние. Покривите на сградите са с изпочупени керемиди, изгорели от слънцето етернитови платна, прогнили дървени греди, които при най-малката тежест биха пропаднали. В двора има и отдавна неизползваема селскостопанска техника, която също не е безопасно място за игра.

Опасност крие и прилежащият трафопост, тъй като достъпът до него не е обезопасен. Стената на самия трафопост е пропукана, има изведена метална тръба до покрива, по която децата се катерят. Огромният 30-декаров двор е привлекателно място за децата, тъй като предлага възможности да се влиза и различни предизвикателства за екстремни емоции.

Предвид зачестилите трагични инциденти с опасни селфита в страната, инж. Драгановски ще информира и съответните институции - полицията и Община Мездра, с цел да се предприемат мерки за обезопасяването и охраната на обекта. Но най-вече, неговото предупреждение е насочено към родителите и самите деца, за да не се допусне нещастен случай и чак тогава да се вземат някакви мерки.