Restaurant le Meurice, Париж

Това е поредният ресторант на Ален Дюкас. Той е вдъхновен от Версайския дворец и излъчва разкош - от античните огледала и кристалните полилей до пестстепенното меню. За 524 долара (380 евро) можете да дегустирате три специалитета плюс селекция от сирена и десерти.

Sublimotion, Ибиса, Испания

Пригответе се да вдигнете челюстта си от пода. В ресторанта с 12 места в най-новия хотел Hard Rock Hotel, който ще бъде открит на 18 май, вечерятата с 20-степенно меню ще струва невероятните 2 078 долара (1 506 евро). Готвачът Пако Ронсеро все още не е обявил менюто си, но се говори, че то ще смесва храната с изкуството и технологиите.

Alain Ducasse в хотел Дорчестър, Лондон

Ресторантът, предлагащ съвременна френска кухня, в момента се ръководи от готвач Джослин Херланд, а цените са доста солени благодарение на трите звезди на заведението от Michelin.Седемстепенното сезонно меню за дегустация, което в момента включва гъши дроб с паста и гъби, струва около 301 долара (180 паунда) на човек за вечеря и това са по-ниските цени, без виното към него.

Подведен ресторант Ithaa, Малдивите

Това заведение се намира на близо 5 метра под морското равнище в Индийския океан. Невероятната гледка не е единственото впечатляващо нещо. Шестстепенното меню (на цена от около 320 долара) предлага ястия като карпачо от малдивски омари и хайвер от рифова риба до говежди стек от Black Angus.

Maison Pic, Валенс, Франция

Шеф Ан-Софи Пиц е една от шестте жени в света, които ръководят кухня с три звезди от Michelin, а нейното деветстепенно меню на цена от 442 долара (320 евро) доказва защо.