Ще духа силен, по високите части, временно до бурен югозападен вятър, който след обяд ще се ориентира от запад-северозапад и ще отслабва. Максималната температура на височина 1200 метра ще е около 3°, на 2000 метра – около минус 3°.

Над Черноморието ще бъде предимно облачно, след обяд с валежи от дъжд. Преди обяд ще духа умерен вятър от югозапад, който по-късно през деня ще се ориентира от северозапад. Максималните температури ще са 6-8°. Температурата на морската вода е 2-4°. Вълнението на морето ще е 2-3 бала.

Януари е най-студеният месец от годината и обичайно той определя характера на зимата – мека, нормална или сурова. Времето обичайно ще бъде облачно и мъгливо. При нахлувания на хладен въздух от северозапад, ще вали сняг и се създават условия за снежни виелици, главно в Северна България.

Средното число на дните със снежна покрива в Северозападна България е близо 20, а по Черноморието от 2 до 5. В планините обикновено ще духат силни ветрове, често от северозапад и югозапад. Януари се регистрират най-големите аномалии на времето в България.

Източник: mekica.com