© atletikabg

Как работи приложението?

Виртуалният треньор в приложението създава план за потребителите според ниво, цел и избрани дни за бягане, и го адаптира постоянно спрямо представянето им. Тренировките в плана могат както да запалят начинаещи и да им докажат, че бягането може да бъде разнообразно и интересно, така и да подготвят професионалисти за състезания – било то 5 километра или цял маратон.

“Основният проблем, който бегачи на различно ниво срещат при използване на други мобилни приложения, е, че макар те да дават подробна информация и статистика на своите потребители, не я анализират достатъчно. Така потребителите не могат да я използват, за да подобрят резултатите си.” – споделя Мартин Марков, съосновател на Vitesse Running, и допълва: “Нашата цел беше да направим приложение, което стъпва на всички данни, които могат да бъдат събрани от устройствата, и с помощта на изкуствен интелект да ги анализираме. След това да поднесем информацията под формата на съвети за бягане, които са персонализирани според отделния потребител.”

Тренировки от Олимпийци

Vitesse Running има над 100 тренировки за бягане с различна интензивност и натоварване. Разделени са в няколко категории и са подходящи както за начинаещи, така и за хора, които се подготвят за 5 КМ, 10 КМ, полумаратон (21.1 КМ) или маратон (42.195 КМ).

Тренировките са дело на професионалните атлети Милица Мирчева и Йоло Николов (СК "Атлет" - Мездра). Милица е участник на олимпийските игри в Рио де Жанейро 2016, където се класира на 108-мо място в маратона и става първата българка участничка на олимпийски маратон. Освен професионален бегач, Йоло Николов е един от най-добрите треньори в бяганията на средни и дълги разстояния в България. Той е специалист в изготвянето на тренировъчни планове и програми.

© atletikabg

“Включихме се в проекта, защото той е абсолютно уникален по рода си и цели да подготви хора на всякакво ниво да постигнат целите си по най-ефективния и индивидулен начин. Ние знаем, че всеки човек има различни заложени качества, затова с Vitesse Running създадохме специален адаптивен треньор. Той ще анализира вашите тренировки и ще ви накара да работите усилено там, където е нужно, като същевременно доизгражда всички необходими качества за успех.“ – коментира Милица.

Детайлни анализи на тренировките и съвети за подобрение

Основната цел на Vitesse Running е не просто да проследява пробяганите тренировки, но и да анализира как съответният човек може да подобри бягането си. Благодарение на подробните анализи, бегачите могат да видят как са се представили на всеки един етап от тренировката си. Към всяка фаза на дадена тренировка, потребителят получава и ценни съвети, казващи какво може да бъде подобрено при следващо бягане.

Vitesse Running улеснява всеки един бегач, който желае да подобри физическата си подготовка и да тренира за състезания. Създавайки личен план, който се адаптира по твоите възможности и цели, приложението оставя на теб единствено да се насладиш на вече изготвената ти разнообразна програма и да преоткриеш красотата на бягането от гледната точка и опита на олимпийските атлети.

Повече за приложението можете да научите тук: vitesserunning.com

Източник: atletikabg.com