В надпреварата се включиха ОУ "Христо Смирненски" – Берковица, ОУ "Иван Вазов" – Берковица, ОУ "Георги С. Раковски" – Берковица и ОУ "Георги С. Раковски" – село Бързия. Всеки от отборите бе съставен от четирима състезатели.

Викторината се проведе в три кръга, като участниците решаваха листовки с 20 въпроса, тестове с 8 въпроса и практическа задача, включваща разпознаване значението на 9 пътни знака.

48 от максималния брой 60 постигна отборът на ОУ "Христо Смирненски", което взе първото място и се класира за областния кръг на състезанието.

Областната надпревара ще се състои на 15 май 2021 г. в град Монтана. На второ място се нареди отборът на ОУ "Георги С. Раковски" – село Бързия, а трети останаха ОУ "Иван Вазов" – Берковица.

Освен проверка на знанията и уменията на подрастващите за безопасно поведение на пътя, цел на състезанието е формирането на положителни навици за действие в условията на пътното движение. В тази посока бе и проведената дискусия с участието на инспектор Богдан Цветков. Тя бе свързана с правилата за безопасно движение по пътищата. Всички участници и техните ръководители получиха грамоти и награди от Община Берковица.

Източник: bnr.bg