© Община Видин

Събитието започна с концерт на Градски духов оркестър-Видин, след което кметът на с. Градец Илия Томов приветства официалните гости на новоизградената, от общинската строителна бригада, закрита сцена. Той изказа своята благодарност към д-р Цветан Ценков и цялото ръководство на общината за оказана подкрепа при организирането на събора, за помощта при изграждането на новата придобивка и за неуморните усилия за развитието на населеното място.

Д-р Цветан Ценков поздрави кметството и НЧ “Просвета 28.11.1928” на с. Градец за дългогодишната съвместна работа помежду им, както и за труда, който полагат в организирането на различни местни инициативи. “Пожелавам на Вас и Вашите семейства да вярвате в бъдещето. Бъдете сигурни, че усилията на Община Видин са насочени към решаването на всички належащи въпроси в региона. Нека празникът Ви бъде светъл и незабравим.” - каза в своето приветствие д-р Ценков и поднесе поздравителен адрес на Илия Томов.

За доброто настроение на присъстващите се погрижиха Ансамбълът за народни песни и танци „Дунав“, самодейците от местното НЧ „Просвета 28.11.1928“, фолклорна студия „Северняци“ и клуб “Хорце”.

Съборът в селото продължава и през следващите два дни с богата празнична програма, с гостуващи фолклорни състави от Видин, Кутово, Раброво, Дружба и други.