В селото никога не е имало църква, разказа Нора Маринова. Затова жителите му решават на общо събрание през 2003 г. да бъде построен духовен храм с доброволен труд и дарения. През 2004 г. се прави първата копка на бъдещия параклис, а през 2007 г. той е завършен. Но и до днес вътрешността на храма не е изографисана и той не може да изпълнява пълноценно своите функции.Затова всички жители на селото изразиха огромната си радост от подетата инициатива и благодариха на кмета на Община Видин.

От името на църковното настоятелство благодари и отец Максим. Той отбеляза приноса на видинския кмет да се вземе решение от Общинския съвет за това готовият параклис да бъде въведен в експлоатация неотдавна. „Дано догодина по това време, с Вашата и на дарителите помощ да видим параклиса вече изографисан“ - изрази надеждата си отец Максим.

С изписването на иконите в параклиса ще се заеме художникът Иво Маринов. Той обяви, че трудът му ще бъде безвъзмезден, а със събраните средства ще се закупят необходимите материали за работа. Видинският кмет благодари за благородния жест. „Радостно е, че всичко това се случва в навечерието на светлите християнски празници и тук наистина се чувства духа на Коледа, когато стават чудеса“ - каза Ценков и пожела на хората от Търняне да бъдат заедно в решаването на проблемите, които са важни за тях и да разчитат на подкрепата на Общината.

Кутии за събиране на дарения са поставени в Центъра за услуги и информация на граждани в административната сграда на Община Видин и в търговски обект на ул. „Градинска“ №13.