„До финалната сума от 100 хил. долара, остават още 9 хил. долара, които делят децата в Кения от достъп до образование. И ако си мислите, че Африка е далече и нищо не зависи от вас - не е така, защото „убунту“ значи още „Как може един от нас да бъде щастлив, докато останалите са нещастни?“, каза Мартин на слизане от Килиманджаро и призова всички свои близки хора да застанат зад каузата, защото децата, без значение на кой континент живеят, са нашето общо бъдеще“. И вие можете да се включите тук: www.lionsclubs.org/kiliforkids.

Видинчанинът е част от световната кауза „Kilimanjaro for Kids“ на Lions New Voices Европа, Lions Global Action Team, като представител на българските Лайънс клубове и на Асоциацията на Лайънс клубовете в България „Дистрикт 130“, които подкрепят инициативата.

Началото на кампанията е поставено през 2019 г., когато 10 жени от Лайънс клубове от Швейцария, Италия, Великобритания, Полша, Румъния, Русия и др., изкачват Килиманджаро и посвещават постижението си на каузата.

Това е трети пореден връх за последните три години, който Петров изкачва и посвещава на благотворителна кауза. През 2021 г. той развя знамето на националната кауза „България срещу диабета“ от покрива на Европа и покори кавказкия първенец Елбрус (5 642м), това се случва за втори път, след като само година по-рано той покори най-смъртоносния връх на стария континент Монбан (4810 м) в Алпите. Носител е на специалния приз на името на алпиниста Атанас Скатов, връчен му от Туристическо дружество „Бонония“.