За отбелязването на Деня на детето и Деня на Ботев, които съвпадат с фестивала, са подготвени различни тематични активности. Вечерите са отредени за безплатни концерти с участието на Dara и СкандаУ. Водещ на събитието е Играта, като и двата дни ще има live performance with DJ Theo.

Стартът ще бъде даден на 1 юни сутринта с лекоатлетически маратон, стрийтбол, турнир по шах, които се провеждат със съдействието на Лайънс клуб Видин като съорганизатор. След това програмата продължава с игрите на Summer Vibes Festival и „Детска лека атлетика“ от спортен клуб „Радуканови“. Детският хепънинг „Щуроландия“ ще обедини тематични артработилници за малки и големи, както и сцена на талантите. Детски танцов състав „Светлинките“ и Школата по модерен балет Mom’s dream при народно читалище „Светъл ден 2009“ ще изнесат концерт с участието на над 70 деца.

На 2 юни организаторите са подготвили изложба на старинни оръжия, историческа викторина, патриотични игри, с което ще се отдаде почит към Ботев и загиналите за свободата на България. И двата дни желаещите ще могат да се включат в състезания с тротинетки, рисуване с тебешири, народна топка, федербал, скачане на въже и др., уточниха организаторите. И допълниха, че всички участници в игрите и двата дни ще участват в томбола, като ще бъдат раздадени над 100 награди.

За втора поредна година Кнауф България застава зад събитието с мотото „За зелено бъдеще на нашата планета“.

Summer Vibes Festival се организира от Община Видин и Event Masters с подкрепата на Местната комисия за борба с противообществени прояви на малолетни и непълнолетни. Всички събития са безплатни.