Красимир Каракачанов бе преизбран за председател на ПП ВМРО - Българско национално движение. Това стана на Шестия редовен конгрес на политическата партия, който се проведе на 17 април в София. Каракачанов бе подкрепен единодушно от всичките 560 делегати на конгреса. Сред тях бяха 56 делегати от област Враца, в това число петима от община Мездра.

За заместник-председатели на патриотичната формация бяха избрани евродепутатът Ангел Джамбазки и народните представители Атанас Стоянов, Искрен Веселинов и доц. Милен Михов, а за организационен секретар - депутатът Юлиан Ангелов. За членове на националното ръководство бяха утвърдени още 7 души, сред които и депутатът Красимир Богданов, председател на Областния комитет на ВМРО - Враца.

В Организационния съвет на партията нашата област ще бъде представена от Красимир Богданов, Красимир Ангелов и Момчил Янков от Враца и Красимир Тодоров от Мездра.

Конгресът прие отчетите на Националния изпълнителен комитет на ВМРО за периода 2012-2016 г., на Националната контролна комисия, Националната женска организация и Националния младежки комитет, както и докладите за дейността на представителите на ВМРО в Народното събрание и в Европейския парламент през 2014-2016 г.

Приети бяха промени в устава на партията и декларация от делегатите на конгреса, в която ВМРО се обръща към всички български патриотични политически и неполитически формации с предложение за общи действия и сътрудничество, издигайки единна кандидатура на предстоящите президентски избори. И още: призовава българските власти да обръщат приоритетно внимание на българите зад граница, защитата на техните права и запазване на идентичността им.

Сред гостите на висшия форум бяха лидери на сродни политически формации, между които НФСБ, АБВ, и „Народен съюз”, представители на българските диаспори в Македония, Албания и Украйна. Бившият държавен глава Георги Първанов също лансира идеята за единна патриотична президентска кандидатура.