Необходимо е представяне на лична карта. Няма да е нужно хората повторно да посещават някой от офисите освен ако не сменят телефона си или не изтрият приложението.

Новото сдвояване е алтернатива на методите за сдвояване чрез квалифициран електронен подпис, като тази възможност също ще остане валидна.

От началото на септември ще заработи и най-новата функционалност на мобилното приложението „еЗдраве“ – известие за предстоящ профилактичен преглед.

Приложението е напълно персонализирано и ще напомня на своите потребители чрез нотификация, в зависимост от техните индивидуални характеристики (пол, възраст) какво им се полага в рамките на профилактичните прегледи, покрити от Здравната каса. По този начин ще се повиши здравният статус на пациента и неговата лична отговорност към здравето. Персонализираният план обхваща както възрастните лица, така и новородените от момента на тяхната регистрация в модул „Болничен престой“ на системата. Новите функционалности ще са напълно активни от началото не месец септември.