Официалната церемония по изпращането на абитуриентите започна с предаването и приемането на знамето на училището пред подредените в двора на учебното заведение зрелостници и гости.

Дванайсетокласниците бяха поздравени със специална музикална програма. Ученици от 5 клас изпяха песента „Дъга”, а танцьорите от паралелката по "Хореография" обраха овациите със своя танц. След тях част от абитуриентите прочетоха своите авторски текстове, с които изказаха благодарността си към учителите и съучениците си.

Директорът на учебното заведение – Мариела Горанова, поздрави зрелостниците по случай тяхното завършване.

„Вярвам във вас! Време е и вие да повярвате в себе си! Пожелавам ви безброй радостни мигове, професионално израстване, здраве, късмет и много успехи! На добър час!”

За MediaNews класният ръководител на 12 „а” клас – Данаил Димитров разкри с какви емоции изпраща своите възпитаници.

„Изпращам учениците си със смесени чувства. От една страна те са на прага на първия си житейски финал, но от друга - ми е мъчно, защото пет години бяха част от моя живот и аз от техния. Пожелавам им здраве!”

Класният ръководител на 12 „б” клас – Василка Коловскапожела на абитуриентите да имат попътен вятър, лъвска смелост и много усмивки!”

„Пожелавам на моите съученици хубави оценки на матурите и успешна реализация”, каза за MediaNews Силвия Йоловска.

„Нямам търпение за бъдещето и за всичко, което ще ме очаква, но училището и класният ни ръководител ще ми липсват много. Той ни беше като баща”, сподели Йоана Константинова.

Гости на церемонията бяха Седефка Петкова – главен експерт „Култура спорт и туризъм” в община Мездра, бивши учители и служители на учебното заведение и родители.