Още в самото начало на срещата домакините започнаха с бърза и динамична игра и в 8-та мин. новото попълнение Ивайло Тодоров отбеляза дебютното си попадение за домакините след центриране на Ив. Бояджиев. Последваха силни атаки за железничарите, но до второ попадение така и не се стигна. Въпреки силния натиск и териториалното надмощие на локомотивци, първото полувреме завърши при резултат 1:0.

Втората част започна в същото динамично темпо, с точни подавания и опасни голови ситуации. Завърналият се в отбора Лионел Матадос натресе гредатав 52-та Матадос, но топката излезе извън терена. Малко след това една куриозна ситуация предизвика недоумение от отсъждането на гл. рефер Илиян Маринов. Защитник на гостите грубо фаулира връхлитащия в наказателното поле Ваньо Иванов, но вместо 11-метров удар, реферът показа жълт картон на нападателя за симулация, въпреки че бранителят вдигна ръка, за да признае нарушението.

Все пак натискът на „железничарите“ бе оползотворен в 66-та мин., когато Ваньо Иванов се възползва от груба грешка в защитата на гостите и на празна врата реализира за 2:0. Четири минути по-късно Ваньо Иванов проби отляво по фланга, центрира остро топката и Лионел Матадос я засече за 3:0.

В 86-та мин. Ивайло Бояджиев напредна отдясно, пусна прецизен пас към Васил Сапунджиев, който оформи крайното 4:0.

Наставникът на „червено-черните“ Диан Попов заяви за MediaNews, че е изключително доволен и от резултата, и най-вече от показаното на терена като игра.Той подчерта, че въпреки отсъствието поради контузии на трима от основните играчи – Васил Калоянов, Диан Иванов и Михаил Иванов, показаното от момчетата и най-вече от новите попълнения, е повече от удовлетворително. Попов допълни, че вратарят Ивайло Василев ще се присъедини към отбора във вторник.

Старши-треньорът на мездренчани пусна в игра следните играчи : Христо Георгиев, Ваньо Иванов, Генади Петров, Васил Сапунджиев, Ивайло Тодоров, Гроздан Илиев, Светослав Валериев, Ивайло Бояджиев, Николай Ганчев, Лионел Матадос, Иван Аспарухов (Михаил Башев, Мохамед Сила, Стефан Стефанов, Кристиян Ивайлов, Тодор Горанов)

Следващата контрола на Локо (Мз) е в сряда (1 февруари). „Железничарите“ гостуват на Балкан (Ботевград) от 14:00 ч.