По порочна практика, наложила се в най-тъмните години на социализма, кандидатурата на Илиев за заместник-кмет е била разгледана в потайна доба навръх Международния ден на театъра - 27 март, на заседание на Общинския съвет на БСП - Мездра. По информация на MediaNews, решението не е взето единодушно, имало е въздържали се и гласове против, но в крайна сметка Бюрото на Партията е одобрило предложението на кмета Генади Събков.

Сашо Илиев е бивш служител в Община Враца. През периода 2012-2015 г. заема длъжността началник на отдел "Общинска собственост и икономика" в екипа на Николай Иванов. Преди това дълги години е работил като главен счетоводител във фирмата на покойния бивш кмет на Враца Войслав Бубев.

Очаква се кметът на Мездра Генади Събков да обяви официално новото назначение в навечерието на Международни ден на хумора и шегата - 1 април.

Илиев е поредното партийно назначение в Община Мездра, след като през последните две години и половина на ръководни длъжности в Общинската администрация бяха назначени, за сметка на местни кадри, редица знайни и незнайни "външни попълнения" от Враца, Роман, Криводол и къде ли не, изпаднали от "каруцата” на предишните червени кметове на тези общини - Севдалина Джамбазка (секретар на Община Мездра), инж. Розалина Георгиева (началник на отдел "Общинска собственост, инвестиции, проекти и обществени поръчки") и пр.