„Намерихме един талантлив и работлив майстор, който е от един месец на работа при нас. Заедно с учениците по общопрофесионални умения сътвориха това сърце, което е единственото в училище на територията на област Враца. Идеята дойде преди време, благодарение на нашия заместник-директор Лили Кръстанова. Ние сме много щастливи, много се радват и учениците, а и хората които ползват парковото пространство на училището“, сподели директорът на учебното заведение Мирослав Павлов.

Идеята да бъде поставено металното сърце е на заместник-директорът Лили Кръстанова.

„Това е една моя мечета, защото така помагаме на много животи да продължат своето съществуване. Смятам, че сме добър пример за училищата и хората. Ще имаме ангажимента да извозваме капачките до областните пунктове във Враца и София, когато се привеждат кампаниите“, каза Кръстанова.

Професионалната гимназия вече е одобрена за официален пункт на „Капачки за бъдеще“.

Благодарение на кампанията в страната вече са закупени четири детски неонатални линейки, поръчана е и пета. От предадените тонове пластмаса за рециклиране и парични дарения през 2022 г. бе закупена и първата off-road линейка, а в момента се чака да бъде готова и втората такава. През годините доброволците са осигурили нови кувьози за редица здравни заведения в по-малките населени места, в това число и в град Мездра. Кампанията „Капачки за бъдеще“ е една от най-успешните доброволчески инициативи в страната.